Varför inte gratis kortison?

I Borlänge vid grabbens dator 01.19 - natten lördag 26 maj

Min käre far och jag har diskuterat hur det kan komma sig att han som har typ 1-diabetes (som är en autoimmun sjukdom) får sitt insulin gratis medan jag som har addison får betala för mitt kortison. Vi behöver ju båda två våra mediciner för att överleva. Nu handlar det inte om så mycket pengar - max 1800 kronor om året (högkostnadskyddet).

Frågan är ju bara vari skillnaden ligger?

Take care!

Kommentarer
Postat av: Martin

Ja, tänk om kortisonet hade varit gratis!! Om jag bara visste vart man vänder sig för att få reda på vem det är som bestämmer vilka mediciner som ska vara gratis eller ej (¨lång mening). Jag är samtidigt tacksam att insulinet é gratis... annars hade jag varit illa ute.

2007-05-27 @ 14:38:14
Postat av: Lelle

Ja, det är tur att insulinet är gratis - håller med dig helt där.
Men vad gäller min pappa och hans diabetes så verkar hans diabetessköterska vara så petig. Hon gnäller så fort hon måste skriva ut nya provstickor till honom, med motiveringen att han inte behöver kolla blodsockret så ofta (hans blodsocker pendlar rätt mycket).
Andra diabetespatienter på samma vårdcentral men som har en annan sköterska har inte alls något problem att få nya provstickor... Underligt det där, det sliter ju på hans kropp när han går och är hög/låg för att han inte vill slösa på stickor=(

2007-05-27 @ 15:58:34
URL: http://levamedaddison.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0