Att inte lova något...

Om det var på på forumet på addison.se eller någon annanstans, kommer jag inte ihåg men för ett tag sedan var det någon som undrade hur man orkade med att arbeta med Addisons sjukdom. Jag har för mig då att jag hävdade att det går ganska bra, till och med med tre arbeten. Det står jag fast vid, men i dag när jag talade med min mor kom jag på en sak som jag gör för att underlätta och minska stressfaktorerna omkring mig.

Det är ett tips som egentligen är helt orelaterat till sjukdomsbilden utan kan vara till stor nytta för alla människor.
Jag lovar nämligen väldigt lite. Visst, jag lovar mina arbetsgivare att jag ska komma och jobba, och gör sedan så. Men jag försöker att inte lova ut saker som jag inte måste. Har jag tänkt att besöka min mormor i helgen så säger jag ingenting förrän tidigast dagen innan. Jag kan ha ringt henne och hört vad de tänkt göra i helgen tidigare i veckan, men jag har inte lovat något. På så vis slipper man känna sig stressad och få dåligt samvete om det dyker upp något som man lär prioritera högre.

Sedan jag började lova andra så lite som möjligt har jag själv känt hur pressen minskat. Jag kan fråga P om vi ska åka iväg och besöka min mormor under helgen, visar det sig sedan att jag inte orkar så tror jag att han förstår det och mormor slipper bli besviken.

Att försöka undvika "måsten" i största möjliga utsträckning är nog ett gott recept på minskad stress tror jag. Nu ska jag pysa iväg till redigeringen och snickra ihop någon landsbygdssida.

Ha nu en trevlig fredagkväll kära bloggläsare!

Slanten i Fontana di Trevi betalade sig...

Den 26 april åker vi tillbaka till den eviga staden. Samma hotell och samma resesällskap, mindre än ett år sedan vårt förra besök. Jag talar givetvis om Rom. För första gången på länge känns det som om allt slit med flera arbeten och väldigt lite ledig tid har gett resultat.

I dag åkte både jag och P tidigare från våra arbeten och bokade resan. Jag är så glad, det är svårt att beskriva hur underbart det känns att få komma åter till den stad jag förlorade mig så i. Inga skyskrapor och massiva komplex, utan gedigna gamla byggnadsverk med Colosseum och Forum Romanum insprängt mitt i en levande stad.

Jag har nog sagt det tidigare, men den som ännu inte besökt Rom måste utan tvekan göra det. Sist såg vi väldigt mycket - Colosseum, Forum Romanum, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Petersplatsen och så vidare. Men det är svårt att hinna med allt man vill se i Rom under tre effektiva dygn. Nu satsar vi på att klara av det vi inte hann med som Peterskyrkan, Sixtinska kapellet, Vatikanmuséerna och Fontana dei Quattro Fiumi.
image19
Jag ska sluta plåga Er bloggläsare med en massa svammel om min semester, men äntligen är jag på väg igen!

Nästa vecka är det läkarbesök på endokrinmottagning. Vi får väl se vad som kommer ut av det. Har på sistone varit ganska trött, men det kanske bara är för att man riktigt längtar efter våren och solen nu...

Godnatt på Er! Kul att Ni tittar förbi!

Hemkommen från jobbet...

Har för en stund sedan kommit hem från tidningen, där jag tillbringat kvällen med att slå ihop några sidor. Så dalfolket ska ha något att läsa till frukost imorgon. Själv kommer jag inte att äta frukost eller läsa tidningen. Jag skall soooova...

Senaste tre dagarna har jag varit på två arbetsplatser per dag. Både i går och i dag åkte jag hemifrån strax efter åtta på morgonen och kom hem strax innan klockan ett på natten. Det har inte blivit många timmars sömn, nu är jag snortrött.

I morgon är jag faktiskt ledig! Yeeayyh - eller nåt... Då ska vi på födelsedagsfest hos en av P:s kompisar. Jag hoppas att jag är vaken då.

Godnatt på Er!

image18

Tack snälla Ni!

Jag vill så hemskt mycket tacka för alla snälla och fina kommentarer Ni läsare skrivit här i bloggen sedan den startade. Det värmer jättemycket med glada och positiva kommentarer, tips och råd. Samtidigt är det kul att se att så många går tillbaka i bloggens historia och läser de tidigare inläggen jag skrivit.

Tyvärr så hinner jag inte blogga så mycket som jag önskar längre då det blir lite rörigt att "rodda ihop" jobb på tre arbetsplatser. Bloggen är inte nerlagd och fler inlägg kommer komma. Just nu försöker jag få någon ordning på arbetssituationen - för ärligt talat så är det inte riktigt ultimat med tre timanställningar samtidigt. Önskemålet just nu är att kunna få fast arbete på en av arbetsplatserna.

På läkarbesöksfronten har det ljusnat.
Fick härom veckan en kallelse till möte med min läkare på endokrin i slutet av mars. Det ska bli intressant att se vad det ger. Nya försök att angripa viktproblemet började även i måndags. Jag hoppas kunna se ett positivt resultat inom en snar framtid.

Nu ska jag göra mig i ordning och pallra mig i väg till mitt kvällspass på redigeringen.

Ha fortsatt trevlig dag!

RSS 2.0