Helförkylt

Höst var det ja... Vad förknippas hösten med om inte förkylningar? I fredags eftermiddag började jag känna mig krasslig på jobbet och åkte hem en timme tidigare. Har varit heldäckad hela helgen. De två senaste dagarna har jag ökat från 20 mg Hydrocortone/dygn till 35 mg/dygn.

Ja, jag mår inte bättre ,snarare tvärtom, men jag antar att det hade blivit sjukhusvistelse om jag inte ökat doseringen. P är också förkyld, det var nog han som smittade mig. Jag funderar över något sätt att hämnas på honom för de virus han släpat med hem till lägenheten...

Hemma från jobbet i morgon med...

Host på Er!

Koncentrationssvårigheter

Min käre far påpekade något för mig idag som jag inte tänkt på tidigare. Jag har fått svårare att göra flera saker samtidigt. Om jag pratar i telefon och någon annan talar bredvid mig får jag genast svårigheter att hålla tråden i mitt samtal och mina tankar. Jag har inte vad jag vet haft det här problemet tidigare.

Vad detta kan bero på vet jag dock inte. Kanske är det bara ett resultat av att mitt liv är stressfyllt just nu och att jag lider extrem tidsbrist för jämnan. Jag har inga problem med att göra fysiska saker samtidigt som en typisk bilfärd till jobbet går alldeles utmärkt - köra bil, sminka mig, byta skiva i stereon, äta frukost, dricka kaffe och svära åt väglusarna framför (jag vet att jag bara borde köra bil men som sagt - tidsbrist).

Jag får väl se om det blir bättre om min vardag lugnar ner sig så småningom. Nu ska jag se klart på Scrubs och sedan blir det att dra ner rullgardinen för min del. P sover redan, det var någon som talade om för honom idag att vi får för lite sömn så han ska sova åtta timmar inatt. För mig var det inte direkt någon nyhet att vi sover för lite, men åtta timmars sömn är LYX för tillfället.

Söta drömmar på Er bloggläsare och ha en bra morgondag!

Ledig idag...

Japp, idag är jag ledig. Fick jag sova ut?

Nej, vår hyresvärd ringde och undrade om de kunde komma och kolla på frysen och kylskåpet i morse klockan åtta! Sedan hade hon den goda smaken att få mig riktigt klarvaken genom att berätta att det garage jag blev lovad i juli (och ännu inte fått) var upptaget av någon som "bara inte betalat hyran men ville ha det kvar"...

Vilken tur att jag ska och hämta min nya bil om ett par timmar och inte har någonstans att ställa den i en stad som i alla fall tidigare kallats för Sveriges Chicago...

Jaha, trevlig måndag på Er bloggläsare, min började ju inget vidare.

Gud är inte rättvis

Det var höst när Du först fick veta att det växte något inom
Du kämpade bra, Du hoppades och levde dagen som den kom
Hösten gick med behandlingar, mediciner och svackor då och då
När vintern borde kommit var världen inget annat än grå

Efter det nya årets entré föll så även denna vinters flingor med snö
Du genomgick en undersökning, fick besked, det var försent  - Du skulle dö
Så tog vintern och kölden sitt grepp om din själ
snart förstod alla att det inte skulle gå väl

Konstant behandling för den smärta Du genomled
In och ut ur morfinets skräckblandade dimmor Du gled
I början Du glimtade fram som den Du en gång var
Men till slut var där bara ett litet tomt skal kvar

Solen började bryta igenom det vita täcke som på marken låg
Våren var på väg, det noterade ingen, det var det ingen som såg
Som en fågelunge Du låg med blicken förlorad i dimman
Klockorna tickade och de slog - slog för den sista timman

Utanför värmde solen upp den hårda skaren till tö
Du släppte taget om livet, om dina älskade, för att dö
Far till himlen lilla vän
Så ses vi om en stund igen

Död på grund av kostnadsskäl...

Nog för att jag vet att den svenska sjukvården kan vara lite besvärlig och byråkratisk men det här tar priset. Och ja, det är tydligen priset som är problemet. Artikeln jag länkar till handlar om en ung kille som har Hunters sjukdom. Han har deltagit i en studie och under flera års tid fått prova en medicin som hjälpt honom avsevärt. Nu är studien slut och läkemedlet godkänt av EU, då vill inte Huddinge sjukhus låta honom fortsätta med medicinen - den är för dyr.

Visserligen kostar det omkring tio miljoner om året att hålla den här killen med medicinen, men risken är att han dör i förtid och hans livskvalité försämras avsevärt om han inte fortsätter med den. Hörde senare på nyheterna ikväll att de ändrat sig och att han får fortsätta med medicineringen "i alla fall ett tag till". Det var ju snällt...

Tänk om vi med Addisons sjukdom inte skulle få vårt kortison, vi skulle dö. Tidigare har jag klagat lite över att vi måste betala för vårt kortison medan diabetiker får sitt insulin gratis - vi behöver kortisonet precis lika mycket som diabetikerna behöver sitt insulin. Nu klagar jag inte längre, jag är glad att jag har råd att betala mina mediciner...

Jag tycker synd om den här killen som inte vet vad som kommer hända i framtiden. Att frågan om hans livskvalité ligger i händerna på byråkrater.

Ta hand om Er!

Peppar, peppar ta i trä...

Jag har nu ätit Hydrocortone i tre dagar och (än så länge) går det bra. Faktum är att jag har ätit 10mg+5mg+5mg varje dag och mår underligt nog bättre och känner mig piggare än när jag åt 10mg+10mg+5mg Hydrocortison Nycomed.

Skönt om det fungerar...

Godnatt på Er!

Var tog sommaren vägen?

Nu är verkligen hösten här, ute blåser det riktigt trista vindar. Den här veckan har det varit mörkt ute när jag åkt från jobbet. Det är drygt tre månader till julafton och det står väl inte på förrän första snön faller = snöskottning, nerisad bil varje morgon och immiga rutor.

Nej, tacka vet jag sommaren. Men var tog den vägen? Det känns som jag blivit lite lurad, den hade ju inte ens börjat förrän den var slut. Nåväl efter allt snöslask, alla saltade vägar och -20 grader dygnet runt så kommer ju våren. Precis som "optimisten" skrev här ovan är det bara tre månader till jul och sedan är det faktiskt nästan vår igen.

Först och främst ska jag försöka hinna med att njuta lite av hösten (det vill säga om jag kommer från jobbet någon dag när det fortfarande är dagsljus).

Vad ska Ni göra i höst? Skriv gärna ner lite höstplaner i kommentarfältet, lite tips är aldrig fel!


Akterseglad
Nu lämnar Lelle sommaren bakom sig...

Nattpanik och kortisonbyte

Hemma, 00.29 - natten mot tisdag 11 september

I natt fick jag panik. Jag kunde bara inte somna, jag visste att jag var tvungen att sova för att hinna allt jag måste göra i dag. Det blev en totallåsning. Kom på mig själv med att ligga och nästan hyperventilera av återhållen stress. Jag fick lov att kliva upp när klockan var tjugo över tre och gå ett par varv runt lägenheten för att lugna ner mig.

I dag har jag förresten bytt till Hydrocortone igen och hoppas det ska fungera bättre den här gången. Hitills har det gått bra. Men som min läkare sa så hade min senaste lasarettsvistelse inget att göra med mitt försök att byta kortison.

Nu ska jag fixa de sista sakerna på "måste-göras-listan".

Ha en trevlig kväll!

Ledig morgondag...

Hemma 15.45 - söndag 9 september

...eller ledig och ledig förresten. Jag ska i alla fall inte till något av mina arbeten. Imorgon blir jag hemma här i lägenheten och ska försöka hinna klart med allt som blivit skjutet på framtiden då jag arbetat mer eller mindre som en galning den här veckan.

Inatt har jag sovit ut. Jag minns inte när jag vaknade så utvilad som jag gjorde i morse (eller, nja, klockan var nog strax innan ett om jag ska vara ärlig...). Cirka tio timmars sömn, det är vad jag skrapade ihop på tre nätter veckan som gick.

Att vakna utsövd är inte riktigt bara positivt, nu börjar nämligen hjärnan fungera som den ska och jag kom på redan innan frukost att jag (och chefen) lovat mer till en kund än vad som kanske är möjligt att hålla vad gäller leveransdag till veckan. Nåja, jag kan inte trolla med knäna men jag lovar att jag ska göra mitt bästa.

Jag måste nog krypa till korset och erkänna att jag är en workoholic, insåg det när jag vaknade i morse och hade drömt mardrömmar om nästa bröllopsalbum i orderhögen. Ja, jag har i alla fall ett jobb som jag trivs med, det är kul att åka till arbetet. Det finns många som inte är lika lyckligt lottade som jag, att få arbeta med det man vill.

På tal om arbete ska jag göra mig i ordning och pysa ner till videobutiken för sista arbetskiftet den här veckan.

Trevlig söndagkväll på Er!

För trött för att blogga...

Hemma, 00.46 - natten mot torsdag 6 augusti

Kom hem från jobbet för några timmar sedan. Har vansinnigt ont i kroppen, värker i nacke och skuldror (brukar betyda att jag ligger lite lågt i kortison). Gävle och IKEA var hur som helst mycket trevligt. En mysig helg för oss själva, jag tror vi behövde det...

Idag när jag åkte från jobbet hade knegat ihop 27,5 timmars arbetstid redan den här veckan. Kommer nog på söndag kväll när jag går av mitt skift klockan 22.00 ha skrapat ihop över 50 timmar. Jag behöver pengarna och man vet aldrig när jobben sinar och snart går högkostnadsskyddet ut på Apoteket så nästa gång jag ska hämta ut medicinerna lär jag ta fram plånboken.

Nu är jag dock så trött att jag måste gå och lägga mig, jag ser både dubbelt och trippelt.

Godnatt på Er alla bloggläsare!

On the road

Nu är vi på mot Gävle och IKEA. Det ska bli skönt att komma ifrån ett tag. Det är fyra veckor till jag har ledig helg och då flyttar vi till nya lägenheten.

Shopping nästa!
Trevlig helg på Er!

RSS 2.0