Frisk som en nötkärna

Jag har för tillfället ingenting att klaga över. Jag är frisk och mår alldeles utmärkt! Prognosen för min arbetssituation börjar ljusna. Var igår och provjobbade på ett företag i mediebranschen här i Dalarna. Det är bara en tjänst som vikarie som eftersöks, men det skulle passa mig utmärkt då jag trivs alldeles ypperligt på min nuvarande arbetsplats som bildredigerare. Hur det blir får framtiden utvisa.

Chefen på videobutken har gett mig tillbaka de tre skift han berövade mig i början av året. Lite omstruktureringar verkar ha lämnat lite öppna luckor. Samtidigt med våren kommer ju mer arbete i fotoateljén också. Jag tror att det kan bli ganska bra det här.

På tal om vår verkar det inte vara direkt nära förestående här i mellersta delen av Sverige. Gårdagen var mild och gräsmattorna låg fullt synliga. Men i morse när jag slog upp mina blå var det snötyngda grenar som syntes genom fönstren här på tredje våningen. Min sambo vittnade om trafikolyckor längs vägen upp till Leksand. Alltid ska folk bli så överraskade av lite snö - jag förstår inte?

Nu ska jag göra mig iordning för att utöva den enda sport jag kan - shopping!

Ha det gott!


Fass sviker licenspreparat...

Sitter så här på tisdagseftermiddagen framför datorn och tänkte att jag skulle försöka få fram lite mer information om kortisonet jag medicinerar med. Hydrocortone från MSD är i Sverige ett licenspreparat vilket innebär att man får söka tillstånd hos läkemedelsverket (tror jag det är) för att få det förskrivet av läkare. Det i sin tur verkar innebära att man på fass.se inte kan få någon information om medicinen.

Den enda information jag egentligen har är den som står att finna på den engelskspråkiga bipacksedeln. Nu är det inte så att jag har några problem med kortisonet utan snarare tvärtom. Sedan jag började medicinera med Hydrocortone upplever jag att jag är mycket jämnare i mina toppar och dalar. Det som jag dock upplever som ett problem och som jag skulle vilja ha lite mer information om är om och hur medicinen påverkar ämnesomsättningen. Jag har nämligen, som jag upplever det, väldigt svårt att gå ner i vikt.

Under hösten har jag gjort några hel- och halvhjärtade försök men det känns inte som om det ger någon direkt effekt. Äter jag nyttigt och verkligen låter bli allt godis, snacks och andra saltberikade produkter så stär jag i bästa fall still i vikt. Tappar jag energin och faller tillbaka i gamla synder ja då kan man ju ge sig sjutton på att man på bara några veckor gått upp tre kilo.

Jag ska i alla fall försöka ge viktminskningen ett ärligt försök för det är inte kul när man varje gång ska gå ut genom dörren eller passerar en spegel får mer eller mindre stora ångestattacker. Och då har jag inte ens nämnt känslan av att 70% av kläderna i garderoben är för små.

Nåja, nog med klagande från min sida. Nu ska jag någon dag försent gå och städa ut julen.

Ha det gott!

Efter jul och nyår...

Japp, då var julen och nyår över då. Jag får önska er God Jul och Gott Nytt År i efterskott här i bloggen. Tiden innan jul har jag knappt gjort något annat än arbetat. Nu blir det dock väldigt lugnt på den fronten framöver - det är ingen som har några pengar att gå till fotografen för så här efter julens utgifter.

Julen har varit jättmysig och även om man inte ska tänka så materialistiskt så är jag mycket nöjd och glad för alla fina julklappar jag fått. Nyår vill jag påstå var lite mer ansträngande, jag säger bara: fjorton grabbar och tre tjejer i två sexbäddsstugor i Sälen, resten kan ni ju föreställa er. I samband med Sälen-resan drog jag på mig en förkylning och har under slutet av förra veckan och helgen legat lite högre i kortisondos och halvt om halvt motat Olle i grind. Nu känner jag inte av förkylningen mer än att jag lider av lite rethosta.

Fingret som jag på bästa manér bantade ner lite grann här i början av vintern har också läkt fint. Nu kan jag använda det när jag sitter här och knappar på tangentbordet igen.  Och nu framöver är det tänkt att det ska bli lite mer av den varan - blogginlägg med andra ord.

Min kompis syster har fått besked på proverna de tog för att se om hon hade Addisons sjukdom och de provresultaten kom tillbaka negativa. Det är bra men samtidigt är hon odiagnostiserad, hon har hamnat mellan stolarna i sjukvården på allvar känns det som.

Min käre sambo är nog snart på väg hem från jobbet så för mig som ett par månader framöver är mer eller mindre hemmafru är det dags att börja med middagen. Idag är det Pepparbiff, potatismos och rödvinssås som står på menyn.

Ha det så gott!


RSS 2.0